e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης έψαλε Τρισάγιο ενώπιον της σορού του Αρχιεπισκόπου Κύπρου


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος μετέβη σήμερα, 11 Νοεμβρίου 2022, στην Λευκωσία της Κύπρου, για να συμμετάσχει αδελφικώς και αγαπητικώς στην αυριανή κηδεία του καλού φίλου και αδελφού του, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β΄. Άμα τη αφίξει του, εν συγκινήσει πολλή και συστολή καρδίας, έψαλε Τρισάγιο ενώπιον της σορού του, στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής.
        Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Σεβ. Δωδώνης και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος συνεδέοντο με φιλία από τα φοιτητικά χρόνια, η οποία υπήρξε εντελώς αδιατάρακτη μέχρι και το τέλος. Μάλιστα ο Μακαριστός, κατά το διάστημα της αρχιερατείας Χρυσοστόμου στη Ζάκυνθο, αλλά και μέχρι τώρα, επί αρχιερατείας Διονυσίου Δ΄, πολλάκις εστήριξε την Μητρόπολη Ζακύνθου οικονομικώς στο φιλανθρωπικό και ανακαινιστικό έργο της, σε καιρούς δυσχέρειας, κυρίως δε στο πολυπλόκαμο και πολυαπαιτητικό έργο της αποκαταστάσεως του Καστρομονάστηρου των Στροφάδων Νήσων.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: