e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

"Προς εκκλησιασμόν" με τον μαέστρο και συνθέτη Άλκη Μπαλτά

Η Ενορία του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή «Προς Εκκλησιασμόν», όπου φιλοξενούνται εργάτες του πνεύματος και της τέχνης. 
Στην τριακοστή πέμπτη εκπομπή προσκεκλημένος ο μαέστρος και συνθέτης Άλκης Μπαλτάς. 
Επιμελείται και παρουσιάζει ο Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος.

GOD IS ONLY THE GOD OF PEACE

 — By Archbishop Job of Telmessos

“God is only the God of peace, he is not the God of war, and those who support violence profane his name” said Pope Francis on 13 March. If the Pope of Rome had to raise his voice, it was to respond to his “brother”, Patriarch Kirill of Moscow, with whom he had commonly declared in Havana in 2016: “We exhort all Christians and all believers of God to [...] not permit a new world war. In order to ensure a solid and enduring peace, specific efforts must be undertaken to rediscover the common values uniting us, based on the Gospel of our Lord Jesus Christ”. Recently, Patriarch Kirill has been constantly trying to justify the “special military operation” in Ukraine by speaking of a “metaphysical war” in order to “remain faithful to the word of God” and “not to succumb to the temptations” of the “apparent freedom” of “world power”. These comments shocked many who consider that the Patriarch of Moscow has thus lost all moral and religious credibility. Indeed, these words are unacceptable in the mouth of a pastor of the Church and a preacher of the Gospel. They constitute not only a disgrace for the Holy Church of Russia and for Orthodoxy as a whole, but also for all Christendom because they are contrary to the spirit of the Gospel of Christ.

2η μέρα μαγνητοσκόπησης του πασχαλινού επεισοδίου "Κυριακή στο χωριό ξανά" της ΕΡΤ3


Το συνεργείο της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά" της ΕΡΤ3 βρίσκεται ακόμη στο Βανάτο Ζακύνθου, προκειμένου να ολοκληρώσει τα γυρίσματα του επεισοδίου που θα προβληθεί στο τρίτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης ανήμερα του ερχόμενου Πάσχα. 
    Κατ' αυτή την δεύτερη μέρα τα πάνελς των ομιλητών φιλοξενήθηκαν στο Κτήμα Αμπελοράβδη του Καληπάδου, αδελφής περιοχής του Βανάτου, όπου, υπό τον επιβλητικό ήσκιο του Πύργου, ο κάθε καλεσμένος παρουσίασε τις δραστηριότητες της θέσης που εκπροσωπούσε.
    Ο Εφημέριος Βανάτου, π. Παναγιώτης Καποδίστριας, παρουσίασε εντελώς συνοπτικά αφενός μεν τις ιδαιτερότητες της ζακυνθινής Μεγάλης Παρασκευής (λιτανεία Εσταυρωμένου και Πρώτη Ανάσταση - Gloria), αφετέρου δε, εξήγησε περιληπτικά τι εστί το "Αληθώς", δηλαδή το γνωστό σε όλους πλέον Μορφωτικό Κέντρο Λόγου Ενορίας Βανάτου.

ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος. 50 χρόνια Αρχιεροσύνης

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑΚΗΣ

«Βλέποντας τα πράγματα σήμερα αισθάνομαι ότι όλα ήταν δωρεά Του!»

Το ότι η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και Εξαρχία Κεντρώας Ευρώπης ακριβοθυγατέρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτελεί μία από τις πιο οργανωμένες και αποδοτικές επαρχίες του είναι γεγονός που ομολογούν οι πάντες. Με την πορεία της Μητροπόλεως Γερμανίας από την στιγμή της ιδρύσεώς της στις 5 Φεβρουαρίου 1963 είναι συνυφασμένη και η πορεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Γερμανίας και Εξάρχου Κεντρώας Ευρώπης κ. Αυγουστίνου, ο οποίος υπήρξε από την πρώτη στιγμή κληρικός της και φέτος στις 26 Μαρτίου συμπλήρωσε πενήντα χρόνια ως αρχιερέας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον Ναό Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος Βαρσοβίας

Φως Φαναρίου

Σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επισκέφθηκε στην Βαρσοβία την Ορθόδοξη ενορία του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, όπου συναντήθηκε με Ορθόδοξους πιστούς, Ουκρανούς που ήρθαν ειδικά για αυτή την περίσταση και τον Ορθόδοξο κλήρο.

50 χρόνια Αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνου

Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΑΜΟΥΣΗΣ

Στις 26 Μαρτίου 2022 συμπληρώθηκαν με τη Χάρη του Θεού 50 χρόνια αρχιερατείας του Σεβ. Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνου. 

Ο Σουηδίας Κλεόπας στην Ελληνική Πρεσβεία και το Μητροπολιτικό Ναό του Όσλο

Με αφορμή τη διπλή Εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης του 1821, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε την 18η ποιμαντορική επίσκεψή του στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο, από την Παρασκευή, 25 Μαρτίου, έως και την Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022, επ᾽ ευκαιρία των εορτασμών της «Παναγίας του Βορρά» και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Επίσκεψη του Συνταγματάρχη Ι. Φασιανού και του Λοχαγού Ν. Ρούσσου στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος δέχθηκε την επίσκεψη του Συνταγματάρχη κ. Ιωάννη Φασιανού, μονίμου Στρατιωτικού Ακολούθου της Ελληνικής Πρεσβείας στην Καμπέρα, και του Λοχαγού κ. Νικολάου Ρούσσου, Επιμελητή Μουσειακών Συλλογών του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, στο Σύδνεϋ, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τρέχουσας επικαιρότητας, αφορώντα την Ελλάδα και την Ομογένεια της Αυστραλίας, καθώς και οι δυνατότητες περαιτέρω σύσφιξης των δεσμών των ομογενών με την πατρώα γη, μέσα από την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας και συνεργασίας.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας [video-photos]


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψή του στην Πολωνία συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, με τον Πρόεδρο της χώρας Andrzej Duda, ο οποίος και προσκάλεσε επισήμως τον Παναγιώτατο για να παραμυθήσει και να ευλογήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

34η μέρα πολέμου στην Ουκρανία, ο Κώστας Ονισένκο μεταδίδει εν συντομία [video]

28 Μαρτίου 2022, 34η μέρα πολέμου στην Ουκρανίας, ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο, σε απευθείας μετάδοση σχολιάζει τα νεότερα περί της βάρβαρης εισβολής της αιμοδιψούς Ρωσίας στην όμορφη γη της Ουκρανίας, αναλύοντάς τα, με τον δικό του αυθόρμητο τρόπο. 

Παρακολουθείστε ακολούθως live: 

Βανάτο Ζακύνθου: Χοροί και γεύσεις της Λαμπρής από τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά" της ΕΡΤ3

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, στο πλάτωμα της Παναγούλας εδώ στο Βανάτο Ζακύνθου, τα πρώτα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά", η οποία θα προβληθεί ανήμερα της ημέρας του ερχόμενου Πάσχα 2022

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΟΥΡΑ:

Βανάτο Ζακύνθου: Ανοιξιάτικες φωτοστιγμές από τα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά" της ΕΡΤ3


Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, στο πλάτωμα της Παναγούλας εδώ στο Βανάτο Ζακύνθου, τα πρώτα γυρίσματα της εκπομπής "Κυριακή στο χωριό ξανά", η οποία θα προβληθεί ανήμερα της ημέρας του ερχόμενου Πάσχα 2022

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΣΙΓΟΥΡΟΥ: