e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Θα συνεορτασθούν οι Άγιοι Χαράλαμπος και Βλάσιος στη Φανερωμένη Βανάτου (10.2.2023)

Ως Ενορία είμαστε έτοιμοι για τον συνεορτασμό των Αγίων Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Βλασίου των θαυματουργών, στην Ενορία μας, εδώ στο Βανάτο Ζακύνθου, δεδομένου ότι συνδέεται πνευματικά η περιοχή μας και με τους δύο. 

Του μεν Αγίου Χαραλάμπους υπάρχει από αιώνος εκφραστική Εικόνα, σε ξυλόγλυπτη Καθέδρα και απότμημα λειψάνου του Αγίου, του δε Αγίου Βλασίου μνημονεύεται Μονή, στο κέντρο του Μπανάτου, το 1495.

Έτσι αύριο, 10 Φεβρουαρίου, από 8 έως 10.15 το πρωί, θα γίνει εόρτιος Όρθρος και Ιερατικό Συλλείτουργο με Αρτοκλασία και σχετική ομιλία, στον Ναό της Φανερωμένης.

Όσοι φιλομάρτυρες και φιλέορτοι πιστοί, καλοδεχούμενοι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: