e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας για τις εχθροπραξίες στο Σουδάν

Από την πρώτη στιγμή της ενάρξεως των αιματηρών εχθροπραξιών στην πρωτεύουσα Χαρτούμ του Σουδάν, την 15η Απριλίου 2023, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ ευρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχώριο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νουβίας κ. Σάββα -ο οποίος θυσιαστικώς στέκεται δίπλα στο ποίμνιό του και περιθάλπει αυτό στο Μητροπολιτικό οίκημα- και δι’  αυτού με τους Έλληνες που διαβιούν στη χώρα.

Επίσης, ο Μακαριώτατος συνεργάζεται επί του θέματος με τον Εξοχώτατο Πρέσβη της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, στις διπλωματικές αρμοδιότητες του οποίου υπάγεται και το κράτος του Σουδάν.

Αύριο, 18η Απριλίου, ο Προκαθήμενος της πρεσβυγενούς Αλεξανδρινής Εκκλησίας, σε προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει στο Κάϊρο με τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, θα συζητήσει σχετικώς μαζί του, με σκοπό την προστασία των Ελλήνων παροίκων και την επιλύση του ανακύψαντος προβλήματος, αφού η Αίγυπτος εμπλέκεται ενεργά στην διαδικασία απεμπλοκής και ειρηνεύσεως στη γειτονική χώρα του Σουδάν.

Ο Μακαριώτατος εκζητεί πατρικώς την προσευχή όλων, ώστε να πρυτανεύσει η λογική και ειρήνη μεταξύ των εμπλεκομένων στην σύρραξη μερών.

Εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

 

(στην φωτογραφία η ΑΘΜ με τον Σεβ.Μητροπολίτη Νουβίας κ.Σάββα και τον Δρ.Rida Ramadan εκ Χαρτούμ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: