e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

"Σε ασπάζομαι αδελφικώτατα +Βαρθολομαίος"

 
Παρουσίαση: π. Π. Καποδίστριας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με το μεγαλείο ψυχής που τον διακρίνει, με την ευρυχωρία της αγάπης του προς όλους, κυρίως δε προς τον μεταστάντα Μητροπολίτη Νιγηρίας Αλέξανδρο, κατά την διάρκεια που ο Μακαριστός βρισκόταν στα κάτεργα του σώματος εκ της ασθενείας, του απέστειλε, μέσω κοινού γνωστού, ένα ευχετήριο σημείωμα και μάλιστα ιδιόχειρο, εκφράζοντας την αγάπη του ("αδελφικώτατα", όπως σημειώνει χαρακτηριστικά), προς τον οδυνόμενο Άγγελο της Νιγηρίας:

"Αδελφέ Αλέξανδρε, 
Σε εύχομαι ολόψυχα 'περαστικά', ταχεία αποκατάσταση της πολύτιμης υγείας σου και αισία συνέχισι της καλής συνεργασίας μας για το καλό της Εκκλησίας μας.
Έντιενε και κατευοδού!
Σε ασπάζομαι αδελφικώτατα
+Βαρθολομαίος
15.ΧΙ.2022"

Δεν υπάρχουν σχόλια: