e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην τελετή παραδόσεως τμήματος του Ρωμαίηκου Κοιμητηρίου του Hasköy στην Συροϊακωβιτική Κοινότητα της Πόλεως

Η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρέστη, το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2023, στην τελετή της επισήμου παραδόσεως τμήματος του παλαιού Ρωμαίηκου Κοιμητηρίου της Κοινότητας Hasköy (Πικριδίου) προς την Συροϊακωβιτική Κοινότητα της Πόλεως, με την ευκαιρία της ολοκληρώσεως των απαραίτητων έργων υποδομής για την χρήση του χώρου.

Στην τελετή παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Προύσης κ. Ιωακείμ, ο Σεβ. Μητροπολίτης των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών κ. Filüksino Yusuf Çetin, πλαισούμενος από κληρικούς του και μέλη της Συροϊακωβιτικής Κοινότητος, καθώς και η Πρόεδρος και μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής της Κοινότητος Πικριδίου και άλλοι ομογενειακοί παράγοντες. 

Κατά την τελετή μίλησαν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης των εν τη Πόλει Συροϊακωβιτών και άλλοι παράγοντες της Κοινότητός του, οι οποίοι ευχαρίστησαν θερμά για την παραχώρηση της εν λόγω έκτασης, με την οποία επιλύεται μία μεγάλη ανάγκη της Κοινότητός τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: