e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

Λαγκάδα Ζακύνθου: Τα εόρτια Εσπέρια για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο στη φερώνυμη Μονή


Εσπέρας της εορτής των Θεοφανίων 2024, στην παλαίφατη και αποκαθιστάμενη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, στη θέση Λαγκάδα Χαρτάτων εν Ζακύνθω, για τον επίσημο Εσπερινό, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ'. Την ομιλία της εορτής έκανε ο Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής.
     Ο φιλοπρόοδος Ηγούμενος, Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Βόγιας, έκανε το παν για να ευχαριστήσει τους πολυπληθείς προσκυνητές, οι οποίοι -παρά την έντονη ένταση του ανέμου- κατέφθασαν στη Μονή για να δεηθούν στον μεγάλο Προφήτη, Πρόδρομο και Βαπτιστή του Κυρίου Ιησού. 
[Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Γιατράς]















Δεν υπάρχουν σχόλια: