e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δέχθηκε, το πρωί της Πέμπτης, 7 Μαρτίου 2024, τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητή του Α.Π.Θ. π. Βασίλειο Καλλιακμάνη και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κυρίζογλου επέδωσε στην Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ευχαριστήρια επιστολή η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη απονομή σε αυτόν του Οφφικίου του Άρχοντος Λαοσυνάκτη της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, στο οποίο τον χειροθέτησε, σεπτή εντολή του Πατριάρχου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε ειδική τελετή στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης αναφέρει τα εξής: «Καταθέτω εὐχαριστίες πρὸς τὴν Ὑμετέραν Προσκυνητὴν Κορυφὴν ἐπί τῇ προσγενομένῃ εἰς τὴν ἐλαχιστότητά μου ὑψίστῃ τιμῇ καὶ εὐλογίᾳ νὰ μὲ συγκαταριθμήσετε εἰς τὰς τάξεις τοῦ Ἱεροῦ Τάγματος τῶν Ἀρχόντων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου, ὑπὸ τὴν ἀσφαλῆ σκέπην τοῦ Ὁποίου τὴν Μητέρα Ἐκκλησίαν καὶ τὴν Κοινοτικὴν Παράδοσιν τοῦ Γένους δι᾿ εὐχῶν Σας προσπαθῶ πάσῃ δυνάμει νὰ ὑπηρετῶ». 


Δεν υπάρχουν σχόλια: