e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Έφυγε στην Αιωνιότητα η ΕΛΛΗ ΑΒΟΥΡΗ

Γράφει ο π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Καθώς πληροφορούμαστε από την κοινότητα του διαδικτύου, μετέστη στην Αιωνιότητα, ενώ κολυμπούσε στον Άγιο Νικόλαο του Μόλου, η 90χρονη πολυαγαπητή μας συντοπίτισσα ΕΛΛΗ ΑΒΟΥΡΗ, ιδιοκτήτρια του ιερού ναϋδρίου της Βαγγελίστρας Μαριναίικων Βανάτου, εκεί που κάθε Νια Πέμπτη γίνεται σεμνό -πλην όμως πασίχαρο- αναστάσιμο πανηγύρι της Ενορίας!

Η μεταστάσα υπήρξε διά βίου ευγενικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ  (με όλα τα γράμματα κεφαλαία), εξαιρετική δασκάλα προ της συνταξιοδοτήσεώς της, ζακυνθινιά που τηρούσε τις πατρικές παραδόσεις (σημειωτέον ότι μάς έφτιαχνε κάθε χρόνο όλα σχεδόν τα "αλογάκια" του Βαγιώνε), προσωπικότητα δίπλα στην οποία μόνον ωφέλεια είχες, σε μιαν εποχή αφιλίας και ανεστιότητας και διάχυτης οργής μεταξύ των συνανθρώπων.

Η Έλλη υπήρξε πάντα χαμογελαστή, δοτική, συμβουλευτική. Εκκλησιαζόμενη μετά λόγου γνώσεως, δίχως ακρότητες και άλλα συναφή του σύγχρονου εκκλησιαστικού βίου. Μας εκφράζουν 1000% όσα η νύφη της, Χριστίνα Κόλα-Αβούρη, γράφει στα social αποχαιρετώντας την: "Μητέρα!!! Άνθρωπος!!!! Η καλύτερη γιαγιά του κόσμου!!!! Θεοσεβούμενη, Αξιοπρεπής,  Αρχοντογυναίκα. Είμαι τυχερή που έζησα μαζί της. Είναι τυχερά τα παιδιά μας που την είχαν γιαγιά... Αντίο γλυκιά μου Έλλη!!!".

Αγαπημένη Έλλη, καλό Παράδεισο! Εκεί σού πρέπει! Και ξέρουμε τι θα αναλάβεις να κάνεις Εκεί: Αλογάκια του Βαγιώνε και κόκκινα αυγά για το "Χριστός Ανέστη"!

Σε αγαπάμε και θα σε μνημονεύουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: