e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Στα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ζακύνθου













Το νησί μας εορτάζει σήμερα -ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου- τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου. Το επίσημο πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστηκε στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου, όπου, το αριστερό κλίτος του ναού τιμάται επ' ονόματι του Αγίου Χρυσοστόμου, θησαυρίζεται μάλιστα απότμημα Λειψάνοι του Αγίου.

Στην εορτή, η οποία συνδυάζεται με το Α΄ Πανελλήνιο Συνέδριο του Θρησκευτικού Περιηγητισμού, που άρχεται αύριο, συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη μας 28 Αρχιερείς. Πιο συγκεκριμένα, οι Μητροπολίτες Ιερισσού κ. Νικόδημος, Ηλείας κ. Γερμανός, Μαντινείας και Κυνουρείας κ. Αλέξανδρος, Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ελασσώνος κ. Βασίλειος, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλος, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Άκκρας κ. Δαμασκηνός, Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος και οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος, Ελαίας κ. Θεοδώρητος, Νύσσης κ. Ελευθέριος, Νεοχωρίου κ. Παύλος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Ωλένης κ. Αθανάσιος. Την ομιλία της ημέρας έκαμε ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Σιφναίος.


Στο τέλος της Συλλείτουργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ζακύνθου,δόθηκαν από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου έξι βιβλιάρια επιδοτήσεων σε ισάριθμες οικογένειες νέων πολυτέκνων του νησιού.


Ακολούθησε πλούσια δεξίωση στο Αρχονταρίκι της Μονής, όπου ο κ. Χρυσόστομος δέχτηκε τις ευχές του λαού.


Τέλος δόθηκαν οι υποτροφίες σε φοιτητές Θεολογίας ή ιερατικών σχολών από το Ίδρυμα Υποτροφιών του μακαριστού Ζακυνθίου Μητροπολίτη πρώην Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Παύλου Σοφού.


2 σχόλια:

spyros είπε...

χρονια πολλά στο σεβασμιώτατο και δεσπότη μας.
δεν είμαι από τη Ζάκυνθο, όμως τον γνωρίζω πολλά χρόνια από την Ι.Μ.Πεντέλης και τον δεωρώ οικείο άτομο.
Πάντα γερός, δυνατός και Χρυσόστομος.
Εις έτη πολλά...

Μαρίνος Καποδίστριας είπε...

Λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου θέλω να αναφέρω το περιστατικό του φίλου μου Απόστολου Αρβανίτη, πού κτυπήθηκε σοβαρά από σφαίρες αστυνομικών το βράδυ της εξέγερσης. Η αναφορά μου αυτή έχει σχέση με τον Δεσπότη μας,διότι χάρη των δικών του ενεργειών και γνωριμιών, βοήθησε ηθικά και υλικά τον φίλο μου στο να είναι σήμερα στη ζωή, ξεπερνώντας το σοβαρό του πρόβλημα μετά από 20 απανωτές εγχειρήσεις στο Αρεταίειο νοσοκομείο.
Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά,
υγειής και δυνατός.