e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Τρίτοι Χαιρετισμοί με Ευαγγελισμό Χαράς
















Σύμφωνα με το Πρόγραμμα, η χαροποιός Ακολουθία των Τρίτων χαιρετισμών εψάλη απόψε στο νέο Παρεκκλήσιο της Ενορίας μας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και Νικολάου. Κατά την τυπική διάταξη, αντί του Μικρού Αποδείπνου εψάλη ο Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και παρενθετικά απευθύναμε τα προβλεπόμενα "Χαίρε" προς Αυτήν.

Στην Ομιλία του ο Εφημέριός μας αναφέρθηκε στη σημασία του μεγάλου γεγονότος του Ευαγγελισμού για την εν γένει και διαχρονική ανθρωπότητα, εστιάζοντας τον λόγο στην επιτακτική ανάγκη επανΕυαγγελισμού των σύγχρονων κοινωνιών, δεδομένου ότι η προχριστιανική διαφθορά έχει φθάσει στο μη περαιτέρω παγκοσμίως και σε όλα τα επίπεδα πλέον, οπότε το Καλό Άγγελμα περί του Σωτήρα Χριστού χρειάζεται ν' ακούγεται και να ξανακούγεται, έστω και σε ώτα μη ακουόντων!

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Κ.

2 σχόλια:

daniel είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά για τη Μεγάλη Ημέρα, το Διπλογιόρτι!

P. Kapodistrias είπε...

Το Διπλογιόρτι εάν το προσεγγίσεις με ορθάνοιχτο νου και καρδιά νήφουσα, θα έχεις προσλάβει το βαθύτερο νόημα της ανθρώπινης υπόστασης!
Αγαπητή Φίλη, σ' ευχαριστούμε από καρδιάς! Αντευχόμαστε όλοι μας!