e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Μια Γέννηση ρωσικής παράδοσης από τη Βρετάνη της Γαλλίας


Καθώς ακόμη βιώνουμε ως Ορθόδοξοι το γεγονός της Θείας Γέννας, στο Εικονοστάσιο του Νυχθημερόν τοποθετούμε για νοητή προσκύνηση μια φορητή εικόνα της Γέννησης του Χριστού, καμωμένη από μια πρεσβυτέρα αγιογράφο, την Anne Sonnier Primakoff, σύζυγο του ιερέα Jean-Michel Sonnier, Εφημερίου των ορθόδοξων ενοριών Saint-Brieuc και Dinan της Βρετάνης, στη βορειοδυτική Γαλλία, οι οποίες -σημειωτέον- υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή Ρωσικής Παράδοσης στη Δυτική Ευρώπη - Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η Πρεσβυτέρα Άννα, λοιπόν, επηρεασμένη από την ρωσική καταγωγή της και την πνευματικότητα της παράδοσής της, αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο τα ιερά πρόσωπα και τα στοιχεία του περιβάλλοντος του κορυφαίου γεγονότος της ιστορίας της ανθρωπότητας, δηλαδή της Ενανθρώπησης του Θείου Λόγου. Η εικόνα ιστορήθηκε το 2006 και βρίσκεται στην Ενορία της Αγίας Άννας, της κωμόπολης Lannion, στη Βρετάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: