e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Φωτοαναμνήσεις από το Πανηγύρι του Μπανάτου 1988 με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου Παντελεήμονα Μπεζενίτη


Ανασύρουμε σήμερα φωτοαναμνήσεις από την παρουσία του -μακαριστού σήμερα- Μητροπολίτου Ζακύνθου Παντελεήμονος (Μπεζενίτη), μετέπειτα Μητροπολίτου Αττικής (+2014), στο θεομητορικό πανηγύρι του Μπανάτου, το καλοκαίρι του 1988, στον περίοπτο Ναό της Παναγούλας. 
        Κατ' εκείνη την ευφρόσυνη ημέρα της τοπικής εορτής, τον οικείο Μητροπολίτη πλαισίωσαν, πλην του νέου τότε Εφημερίου π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοντονής (εφημέριος Στομίου Λαρίσης, γόνος του Μπανάτου, κοιμηθείς το 1998) και ο Διάκονος Χρήστος Μαρούδας (Πρωτοπρεσβύτερος σήμερα στην Μητρόπολη Κηφισίας, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αμαρουσίου και πρώην Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της πάλαι ποτέ Μητροπόλεως Αττικής).





Δεν υπάρχουν σχόλια: