e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος στην λήγουσα Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου ανακοινώνει ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ αναχώρησε σήμερα νωρίς το πρωί για την Αθήνα, διότι, όντας Μέλος τής εφετινής συνθέσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Δ.Ι.Σ.), έπρεπε να παραστεί από σήμερα το πρωί στις εργασίες της, καθώς αυτές τις ημέρες λήγει η θητεία των νυν Συνοδικών Μελών και είναι απαραίτητη η παρουσία του στο ανώτατο αυτό όργανο της Εκκλησίας μας. 

Ως εκ τούτου, ο Σεβ. Ζακύνθου είναι αδύνατο να παραστεί αφ' ενός μεν στην σημερινή Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ζακυνθίων και των νεοεκλεγέντων Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, αφ' ετέρου δε στα αυριανά "Μπασίματα του Αγίου", δηλαδή στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο για την απόδοση του τριημέρου εορτασμού του Προστάτη του νησιού μας Αγίου Διονυσίου.

Στις ανωτέρω εν Ζακύνθω υποχρεώσεις θα εκπροσωπήσει τον Σεβ. Ζακύνθου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: