e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Ο Α΄ Νυμφίος κατέφθασε στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου

Δειλινό Κυριακής των Βαΐων, 5 Απριλίου 2015 






































Στον Ναό της Φανερωμένης μας, εδώ στην κωμόπολη του Μπανάτου υποδεχτήκαμε απόψε τον Νυμφίο της Εκκλησίας. Μέσα σε μελαγχολικό περιβάλλον -λόγω του άστατου καιρού και του μεγαλοβδομαδιάτικου κλίματος- συναχθήκαμε ευάριθμοι ενορίτες, για να σταθούμε ενώπιοι Ενωπίω! 

Ο Εφημέριος του Ναού, ανέφερε -μεταξύ άλλων- στην σύντομη ομιλία του: 
          "Αγαπητοί μου, όταν λέμε ότι συναντάμε τον Νυμφίο Χριστό, ας έχουμε καταρχήν υπόψιν μας δύο γήινους εραστές. Πώς φέρονται μεταξύ τους; Φλέγονται από τον πόθο της συνάντησής τους. Η εγγύτητά τους σημαίνει τον παράδεισό τους, η μακρότητά τους δηλοί την κόλασή τους. Πολύ περισσότερο χρειάζεται να φλέγεται η νύμφη-ψυχή μας για την έλευση του Νυμφίου Χριστού. Απαιτείται ψυχοπνευματική εγρήγορση και όχι ραθυμία των αισθήσεων και των συναισθημάτων, διότι αλλιώτικα χάνεται η ηδύτητα του θείου Έρωτα! 
          Ο Νυμφίος, λοιπόν, ήδη κατέφθασε στο κέντρο της εκκλησιαστικής συνάξεώς μας, ωραίος μες στην αυτοθυσιαστική πορφύρα του, μεγαλοπρεπής φορώντας το ακάνθινο στέμμα στο κεφάλι Του, επιβλητικός κρατώντας υπομονετικά το σκήπτρο-καλάμι. Ατενίστε Τον ειλικρινά και με καθαρή καρδιά όσοι πιστοί, οι επιποθούντες την θωριά Του και τότε θα συμβεί οπωσδήποτε Παράδεισος!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: