e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

Εξώδικο της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου προς τον Δήμο Ζακυνθίων


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

1.- Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου» που εδρεύει στην πόλη της Ζακύνθου, επί της οδού Ελ. Βενιζέλου αριθμ. 3, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.
2.- Του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών», που εδρεύει στη Ζάκυνθο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ
Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δήμος Ζακυνθίων», που εδρεύει στην πόλη της Ζακύνθου, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

Στις 24.07.2015, ημέρα Παρασκευή, δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα «ΕΡΜΗΣ» η υπ' αριθμ. πρωτ. 26080/21.07.2015 διακήρυξη δημοπρασίας για την εκμίσθωση ακινήτου με την οποία προκηρύξατε πλειοδοτική δημοπρασία για την εκμίσθωση δήθεν δημοτικού ακινήτου, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και ειδικότερα δημοπρατείται ακίνητο εντός της τοπικής κοινότητας Βολιμών της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων του Δήμου Ζακύνθου στη θέση «πλατεία Ναυάγιο» σύμφωνα με το από 04.09.2012 τοπογραφικό διάγραμμα που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ζακύνθου και το οποίο έχει επιφάνεια 894,78 τ.μ. Στο ανωτέρω τοπογραφικό διάγραμμα επισημαίνονται οι θέσεις παραχώρησης ως Θέση 1, Θέση 2, Θέση, Χώροι άσκησης δραστηριότητας στάσιμου υπαίθριου εμπορίου ή άδεια παραγωγού. Έκταση 15,00 τ.μ. (3,00 Χ 5,00).

Η δημοπρασία τούτη προσβάλει ευθέως το δικαίωμα της πλήρους, απολύτου και αποκλειστικής κυριότητας, νομής και κατοχής μας επί του ακινήτου, το οποίο επιχειρήσατε παρανόμως να εκμισθώσετε.

Όπως γνωρίζετε  κατά της εδρευούσης στην Αθήνα, επί της οδού Ευτυχίδου αριθμ. 45, ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία «PIMANA (ΠΙΜΑΝΑ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», και όπως αυτή εκπροσωπείται ασκήσαμε την από 06.04.2015 αίτησή μας περί λήψεως μέτρων ασφαλιστικών (με αριθμ. κατ. 72/06.04.2015), απευθυνόμενη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, η οποία εκδικάσθηκε την 18.05.2015 στο ακροατήριο του Δικαστηρίου τούτου, οπότε και ασκήθηκε από εσάς υπέρ ημών πρόσθετη παρέμβαση (όπως και από το Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», που εδρεύει στην Κέρκυρα και νόμιμα εκπροσωπούμενο), με την οποία ζητήσατε να γίνει δεκτή καθ' ολοκληρίαν η ανωτέρω ασκηθείσα από εμάς αίτηση. Και φυσικά, όπως γνωρίζετε επί της ανωτέρω αιτήσεώς μας εξεδόθη η υπ' αριθμ. 97/2015 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου (Διαδικασία Μέτρων Ασφαλιστικών), με την οποία έγινε δεκτή τόσο η υπό κρίση αίτησή μας, όσο και οι ασκηθείσες πρόσθετες παρεμβάσεις.

Στην ανωτέρω απόφαση γίνεται αποδεκτό πως η περιοχή που εκτείνεται βορείως του ΄΄Ρέμματος Στομίου΄΄, ανήκει στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου, υφισταμένης και λειτουργούσας εκεί απ’ το έτος 1535 τουλάχιστον. Οφείλουμε να επισημάνουμε πως οι μόνοι που μέχρι σήμερα αμφισβήτησαν την κυριότητα της Μονής είναι ο Γ. Χάρος και η αραβικών συμφερόντων PIMANA Α.Ε. Τώρα φέρεσθε να συντάσσεσθε μαζί τους, καθόσον η αμφισβήτηση της κυριότητάς μας μόνον αυτούς εξυπηρετεί. Είναι δε σημαντικό αλλά και νομικώς αξιολογήσιμο, πως ενώ απ’ το Μάιο 2014 που γνωρίζετε πως έγινε το απατηλό συμβόλαιο μεταξύ των ανωτέρω ιδιωτών, ουδεμία αντίρρηση εγείρατε (και στην δίκη μεταξύ Εκκλησίας και καταπατητών παρεμβήκατε υπέρ της Εκκλησίας μόνον κατόπιν των εντόνων παραινέσεών μας), έρχεσθε σήμερα να επιχειρήσετε, αντικειμενικά  (κι’ ανεξάρτητα αν τούτο είναι στις προθέσεις σας), ν’ αμφισβητήσετε την δικαστική θέση της Εκκλησίας έναντι των προαναφερθέντων επιχειρούντων την λεηλασία της Ζακυνθινής γης. 

Επειδή περαιτέρω – όπως γνωρίζετε- υφίσταται μεταξύ μας, όπως και του ΝΠΔΔ Π.Ι.Ν, προφορική μεν αλλά ενεργός ακόμα συμφωνία, που με πρωτοβουλία της Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε, για συγκρότηση κοινού ΦΟΡΕΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν κι εκπροσωπούνται η ιδιοκτήμων Εκκλησία, ο Δήμος Ζακυνθίων όπως και το τοπικό Συμβούλιό του αλλά και η Αντιπεριφερειακή  Ενότητα Ζακύνθου, που θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει την υγιή ανάπτυξη της περιοχής του Ναυαγίου, κατόπιν της αστόχαστης και απαράδεκτης μονομερούς ενέργειάς σας κι εφόσον επιμένετε σ’ αυτήν, σας δηλώνουμε πως τούτο το εκλαμβάνουμε ως υπαναχώρηση απ’ την άνω συμφωνία μας, με όλες τις νομικές και ουσιαστικές συνέπειες που απ’ την υπαναχώρηση απορρέουν.

Συνεπεία των ανωτέρω η από εσάς δημοπράτηση του ανωτέρω χώρου -για τον οποίο προ δημοπρασίας εκδώσατε και προσωπικές άδειες εγκατάστασης, παρανόμως και ποινικά κολασίμως- έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, και τα όσα με αυτές ομολογείται και παραδέχεστε.

Προς τούτο σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως από τη λήψη της παρούσης, ανακαλέσετε ή παύσετε κάθε ενέργεια που προσβάλει το δικαίωμα της πλήρους, απολύτου και αποκλειστικής κυριότητας, νομής και κατοχής μας επί του ακινήτου και προβείτε σε όλες τις απαραίτητες εκείνες ενέργειες προκειμένου να μην διενεργηθεί η ανωτέρω δημοπρασία.

Άλλως θα αναλάβετε πλήρως, όχι μόνον σαν ΝΠΔΔ αλλά και προσωπικώς,  όλες τις αστικές και ποινικές ευθύνες των πράξεών σας και σε περίπτωση που αγνοήσετε την παρούσα μας σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διαφύλαξη των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μας.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Δήμος Ζακυνθίων» , που εδρεύει στην πόλη της Ζακύνθου, επί της Πλατείας Διον. Σολωμού και όπως νόμιμα εκπροσωπείται, προς το οποίο απευθύνεται και κοινοποιείται, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.

Η παρούσα κοινοποιείται νομίμως προς όλους τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ζακυνθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: