e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

55 φωτοστάσεις στη μεγαλειώδη εορτή της Υπαπαντής Καλαμάτας


[Φωτογραφίες: Γεώργιος Τσερεφός]

Με λαμπρότητα και την παρουσία χιλιάδων πιστών εόρτασε η Καλαμάτα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών κι Αιγίνης κ. Εφραίμ, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου και του επιχωρίου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ιδιάζον γνώρισμα των χριστιανών είναι η αγάπη προς την Παναγία. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους πνευματικούς του δεσμούς με την Καλαμάτα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν χιλιάδες πιστών για να προϋπαντήσουν τη Θεομήτορα.

Τιμές απέδωσαν αγήματα του στρατού, της αεροπορίας και φιλαρμονικές.

Στον εορτασμό παρέστη ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τίμησε τον κ. Παυλόπουλο με το Μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητροπόλεως, που φέρει στο κέντρο του την εικόνα της Μεγαλόχαρης, για την προσφορά του στην εκκλησία και την πατρίδα. Ακόμα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό, τους άρχοντες και τους χιλιάδες πιστών, που προσήλθαν για να λάβουν την ευλογία της Θεομήτορος.

Τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε στον εορτασμό ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.












































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: