e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε Ορφανοτροφείο και Σχολείο στην Επισκοπή Nyeri της Κένυας


































Ο Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ευρισκόμενος στην Κένυα και δη στη νεοσύσταστη Επισκοπή Νιέρι και Όρους Κένυας, για ποιμαντική περιοδεία, με την ευκαιρία της ενθρόνισης του Θεοφ. Επισκόπου κ. Νεοφύτου, επισκέφτηκε τον Ναό του Αγίου Νικοδήμου, στο χωριό Tashika, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του Όρους Κένυα. 

Επίσης, τέλεσε σήμερα το απόγευμα (12.5.2016) Αγιασμό στο "Makarios children's home", όπου τα παιδιά του Νιέρι θα γεύονται τις παροχές της αγάπης της Επισκοπής και εν γένει του δευτερόθρονου Πατριαρχείου. 

Εκτός από τον Αγιασμό στο εν λόγω Ορφανοτροφείο, ο Πατριάρχης επισκέφτηκε και το σχολείο της ίδιας περιοχής. Παντού έγινε δεκτός με αλαλαγμούς χαράς από τους αυτόχθονες. Κοντά του ήταν ο οικείος Επίσκοπος Θεοφ. κ. Νεόφυτος, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννης, όπως και οι Θεοφ. Επίσκοποι Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος και Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Αθανάσιος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: