e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Σουηδίας στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Λουθηρανών της Σουηδίας






Στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Σουηδίας προσεκλήθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, προσκληθείς από την Αρχιεπισκοπή της ως άνω Εκκλησίας. 

Ο Ορθόδοξος Μητροπολίτης μετέβη πρωτίστως στην Αρχιεπισκοπική κατοικία στην Ουψάλα, όπου παρακάθισε στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε, στο οποίο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους επισκόπους - μέλη της Συνόδου και λαϊκούς εκπροσώπους της Λουθηρανικής Εκκλησίας. Στη συνέχεια μετέβη στον Καθεδρικό Ναό της Ουψάλας όπου παρακολούθησε την τελεσθείσα ακολουθία και την τέλεση έναρξης των εργασιών της Συνόδου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την Αυτού Μεγαλειότητα, τον Βασιλέα της Σουηδίας κ. Carl XVI Gustaf.

Δεν υπάρχουν σχόλια: