e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Πατριαρχικές εισηγήσεις σήμερα, περί του "Δώρου της Φιλοξενίας", στο Bose της Λομβαρδίας


Κείμενο: π. Π. Κ.

Αν και μέσα σε ρωμαιοκαθολική κυψέλη, αυτήν της Μοναστικής Κοινότητας του Bose, στη Λομβαρδία της Ιταλίας, προσωπικότητες της Ορθοδοξίας συναντώνται επί το αυτό, για να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις περί του Δώρου της Φιλοξενίας, όπως ακριβώς είναι το θέμα της εφετινής, 25ης Οικουμενικής Διάσκεψης για την Ορθόδοξη Πνευματικότητα, την οποία οργανώνει και συγκαλεί στις εγκαταστάσεις της η Μοναστική αυτή Κοινότητα των Καθολικών. 

Κορυφαίοι της Διάσκεψης οι δύο τα πρώτα φέροντες του Ορθόδοξου Κόσμου, δηλαδή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄. Και οι δύο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί (6.9.2017), κατά την εναρκτήρια συνεδρία, πολυσήμαντες ομιλίες. Ο μεν Οικουμενικός Πατριάρχης ομίλησε με θέμα "Φιλοξενώντας την ανθρωπότητα σε μία κατοικήσιμη γη", ο δε Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εισηγήθηκε το θέμα "Διακρίνοντας την ευλογία του ξένου"

Οι φωτο-αποτυπώσεις ανήκουν στους: CEISO, Καθ. Πέτρο Βασιλειάδη, π. Ιουστίνο Κεφαλούρο και Νίκο Κουρεμένο 






























Δεν υπάρχουν σχόλια: