e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Άρχισαν οι πνευματικές συνάξεις του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄ με Τρισάγιο για τα θύματα της κακοκαιρίας στη Μάνδρα Αττικής














Άρχισαν απόψε (εσπέρας Τετάρτης, 15ης Νοεμβρίου 2017), στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων πόλεως Ζακύνθου, οι πνευματικές συνάξεις εκ μέρους του οικείου Μητροπολίτου Σεβ. Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄. 

Κατά την πρώτη αυτή συγκέντρωση, έγινε Παράκληση προς την Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα (εφέστια εικόνα του Μητροπολιτικού Ναού) και αμέσως μετά έγινε Τρισάγιο για την ανάπαυση των πολλών θυμάτων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους σήμερα από την απερίγραπτη κακοκαιρία στη Μάνδρα της Αττικής. 

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο -σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα- ο Σεβ. κ. Διονύσιος, ο οποίος ομίλησε επί του θέματος της παιδαγωγικής αξίας της νηστείας των Χριστουγέννων που ξεκίνησε σήμερα. 

Ακολούθως ο Ποιμενάρχης δέχτηκε υπό το ωμοφόριό του όσους επιθυμούσαν να εξομολογηθούν. 

Για τις επόμενες Τετάρτες, ήτοι τις επόμενες πνευματικές συνάξεις, μάθετε ΕΔΩ!

[Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Μπάστας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: