e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αρχιερατικός Εσπερινός για την Αγία Αικατερίνη στο χωριό Λαγκαδάκια Ζακύνθου


Εσπέρας Παρασκευής, 24ης Νοεμβρίου 2017, στον Ναό της Παναγίας του χωριού Λαγκαδάκια Ζακύνθου, όπου φυλάσσεται περίπυστη Εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης, για τα εόρτια Εσπέρια της μνήμης Της, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου Δ΄
     Προς το ευάριθμο εκκλησίασμα ομίλησε -αναθέσει Μητροπολίτου- ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, αναφερθείς στην ανδρεία προσωπικότητα της πανσόφου Αλεξανδρινής γυναίκας, της θαυμαστής Αικατερίνης, η οποία άφησε κατά μέρος μορφώσεις και ευγένειες, εν καιρώ διωγμών των Χριστιανών του 4ου αιώνος, για να διακηρύξει γενναία τον θείο έρωτα που την διακατείχε για τον Νυμφίο της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα τα βασανιστήρια και τον αποκεφαλισμό. Έτσι καταξιώθηκε ως Χριστονύμφη και φθάνει ώς εμάς δοξασμένη και θεωμένη!
     Το ψαλτήρι τίμησαν δεόντως μέλη της Χορωδίας "Θ. Κουρκουμέλης-Κοθρής", υπό την διεύθυνση του Χοράρχη κ. Παναγιώτη Μαρίνου
     Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Εφημέριος των Λαγκαδακίων, νέος Κληρικός Ιερομόναχος Ισίδωρος Αρβανιτάκης, ότι είχε φροντίσει άψογα για την εκκλησιαστική ευπρέπεια του Ναού!
















































Δεν υπάρχουν σχόλια: