e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Κυριακή των Βαΐων 2018 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής του Βαγιώνε, 1ης Απριλίου 2018, στον βαγιοανθοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου και εν πληθούση Εκκλησία πραγματοποιήθηκε η εορταστική λειτουργική-λατρευτική ανάμνηση της θριαμβικής εισόδου του Κυρίου Ιησού στην Αγία Πόλη των Ιεροσολύμων. 
     Ο Ναός ήταν κατάσπαρτος από βαΐα των φοινίκων και τις εξ αυτών αξιομνημόνευτες καλλιτεχνίες, όπως επιτάσσει η τοπική μακραίωνη παράδοση, για τις οποίες μόχθησαν πέντε οικογένειες της Ενορίας. 
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ομιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη χρεία της συμπόρευσης όλων πλάι στον Κύριο της Δόξης, τον τιμώμενο με τα "Ωσαννά", ενώ καραδοκούν τα "Σταυρωθήτω", από το στόμα των ιδίων ανθρώπων, οι οποίοι έδρασαν εντέλει ως όχλος και φερέφωνα ιδιοτελών συμφερόντων άλλων.
     Στο ψαλτήρι διακρίθηκαν οι οικείοι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας και Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και άλλοι φιλοξενούμενοι βοηθοί τους, αποδίδοντας τα ιερά λόγια της εορτής κατά το ζακύνθιο μουσικό ύφος. 
[Φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας]
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: