e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Η Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου [φωτογραφίρες]


«Να αξιοποιήσει τα χαρίσματά του για το κοινό καλό» κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία πολλών Αρχιερέων, Πολιτικών, Εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της Λάρισας, κλήρου και λαού.

Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους Αρχιερείς τονίζοντας: «Μακαριώτατε, ου φέρει το μυστήριον έρευνα. Ράον σιωπή. Ιδού ο δούλος Κυρίου έστηκα. Γένοιτο καθάπερ συνετάξατό μοι Κύριος διά των θεοπειθών ευχών πάντων των ώδε ισταμένων».

Ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του μίλησε για την ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη να αξιοποιεί τα τάλαντά του, τα χαρίσματά του, για το κοινό καλό. Αναφέρθηκε, επίσης, στην διδασκαλία του Κυρίου, να αγαπάμε τον Θεό με όλη μας τη δύναμη και τον συνάνθρωπο σαν τον εαυτό μας και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη αυτό να είναι το έργο του στην Εκκλησία που παροικεί στην Λάρισα.

Επιπλέον, εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού μητροπολίτη Ιγνατίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «επίσκοπο της σιωπής, της γαλήνης, της ηρεμίας και της ταπείνωσης».

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο λαός είναι απογοητευμένος και οργισμένος και αυτό φαίνεται καθημερινά και σημείωσε πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για να μην επικρατήσει στην πατρίδα μας η φιλοσοφία του Ευρωπαίου διανοητή που υποστηρίζει ότι ο άλλος είναι ο εχθρός μου αλλά η διδασκαλία του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που λέει ότι ο άλλος είναι ο Παράδεισός μου».



























































Δεν υπάρχουν σχόλια: