e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η "περιπέτεια" ενός πατριαρχικού πορτραίτου


Κείμενο: π. Παν. Καποδίστριας

Θυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες μας ένα προηγούμενο δημοσίευμά μας περί του δώρου, το οποίο προσέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Φανάρι και την υπογραφή από τους δύο Συμφώνου Συνεργασίας εν όψει της Αυτοκεφαλίας μιας ενοποιημένης Εκκλησίας της Ουκρανίας. 

Ήταν ένα φωτογραφικό πορτραίτο Βαρθολομαίου, που αποτύπωσε ο Αντρέι Νεστερένκο τον περασμένο Απρίλιο στο Φανάρι, όταν ο Πρόεδρος είχε ξαναπάει εκεί, εκζητώντας κατανόηση από τη Μητέρα Εκκλησία ως προς την εκκλησιαστική ανεξαρτησία της χώρας του. Η φωτογραφία εκτίθεται αυτό τον στο Κίεβο, στην έκθεση φωτογραφίας της ουκρανικής εφημερίδας ΗΜΕΡΑ. Την παραμονή του νέου ταξιδιού Ποροσένκο της Κωνσταντινούπολη (2.11.2018), η σύζυγός του Μαρίνα Ποροσένκο, επισκεπτόμενη την έκθεση, είδε την πατριαρχική φωτογραφία, συνεννοήθηκε με την υπεύθυνη της διοργάνωσης, έλαβε το πορτραίτο και την επόμενη μέρα (3.11.2018) ο Πρόεδρος το προσέφερε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας. 

Όλα αυτά γράφαμε στο δημοσίευμά μας, το οποίο μπορείτε να ξαναδείτε ΕΔΩ!

Σήμερα (5.11.2018), όποιος επισκεπτόταν την ανωτέρω Έκθεση Φωτογραφίας στο Κίεβο, έβλεπε στη θέση του πατριαρχικού πορτραίτου, τρεις πλέον φωτογραφίες: α) αντίγραφο του εν λόγω πορτραίτου Βαρθολομαίου, β) μια φωτό της παράδοσης του πορτραίτου στην πρώτη Κυρία της χώρας και γ) μια φωτό της παράδοσης του δώρου στον Πατριάρχη εκ μέρους του Ποροσένκο. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: