e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τιμάμε αύριο την Γιάτρισσα του νησιού Αγία Βαρβάρα (Μπανάτο Ζακύνθου, 4.12.2018)




Υπενθυμίζουμε στους φίλους αναγνώστες και ευσεβείς ενορίτες μας ότι αύριο Τρίτη, 4.12.2018, από ώρα 8 έως 10.15 το πρωί, στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου, θα λάβει χώραν η πατροπαράδοτη Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν της Αγίας Αθληφόρου Μάρτυρος Βαρβάρας, της θαυματουργής, δεδομένου ότι στον Ναό μας αυτόν φυλάσσεται εκφραστική Εικόνα της Παρθενομάρτυρος, εντός αγιογραφημένης παλαιάς ξυλόγλυπτης Καθέδρας. 

Κατά την επίσημη αυτή Σύναξη θα λάβει χώραν Ιερατικό Συλλείτουργο, Αρτοκλασία, ευλογία Κολλύβων της Αγίας και σχετική ομιλία.

Ως γνωστόν, την Αγία Βαρβάρα σέβονται ιδιαίτερα οι Ζακυνθινοί, την θεωρούν Γιάτρισσά τους εν ασθενείαις, ενθυμούμενοι μάλιστα ότι το 1628 η Αγία έσωσε το νησί από τη μάστιγα της Βλογιάς (ευφλογίας), που αποδεκάτιζε τότε τον τόπο. 

Όσοι ευλαβούνται, λοιπόν, την Αγία, είναι ευπρόσδεκτοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: