e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Εόρτιος Εσπερινός προς τιμήν του Αγίου Αντωνίου στον Ναό Θείας Αναλήψεως πόλεως Ζακύνθου


Εσπέρας Τετάρτης, 16ης Ιανουαρίου 2019, στον Ναό της Θείας Αναλήψεως και Αγίων Τεσσαράκοντα πόλεως Ζακύνθου, όπου τιμάται εξαιρέτως Αντώνιος ο Μέγας, ο και επονομαζόμενος "Καθηγητής της Ερήμου", αναθυμούμενη η Ενορία τον παλαίφατο Ναό του Αγίου Αντωνίου Ανδρίτση, ο οποίος πλέον έχει αφανισθεί από προσώπου γης, εξαιτίας της καταστροφικής Σεισμοπυρκαγιάς του Αυγούστου 1953.
     Στον εόρτιο Εσπερινό και την Αρτοκλασία έλαβαν μέρος ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο οικείος Εφημέριος Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Κυπριώτης. 
     Ομιλώντας προς το εκκλησίασμα ο π. Παναγιώτης αναφέρθηκε στο λόγιο που συνήθως υπάρχει επί του ειληταρίου του Αγίου Αντωνίου στα εικονίσματά του: "Μη απατά σε χορτασία". Τόνισε επ' αυτού, μεταξύ άλλων: "Κατεξοχήν μοναστική πρακτική αποτελεί ανέκαθεν η αποφυγή της χορτασίας, τουτέστιν η άσκηση στην ολιγάρκεια. Αυτή η στάση πνευματικής ζωής δεν αφορά μόνον όμως στους Μοναχούς, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί ευσεβώς ζην. Ο κάθε Χριστιανός κατέχει τα πάντα, επειδή ακριβώς επιζητεί τα ολίγα και αναγκαία".  




























Δεν υπάρχουν σχόλια: