e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Κυριακή του Ασώτου, 24.2.2019, στον νεοεγκαινιασθέντα Καθεδρικό της πόλης Pointe-Noire, Congo


Την Κυριακή, 24η Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων ετέλεσε την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ως ο επιχώριος Ιεράρχης στον προ εβδομάδος εγκαινιασθέντα από την ΑΘΜ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ νέο Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire όπου κήρυξε και τον θείο λόγο.

Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο οικείος Μητροπολίτης εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς όλα τα στελέχη και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας για την άψογη συνεργασία και την άρτια διοργάνωση τόσον των ιερών εγκαινίων του περικαλλούς Καθεδρικού Ναού, όσον και της απολύτως επιτυχούς επισήμου επισκέψεως του Σεπτού Προκαθημένου του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου στην Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ.


















Δεν υπάρχουν σχόλια: