e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Συνελήφθη 56χρονος για την κλοπή στην αγιορείτικη Μονή Ιβήρων


Συνελήφθη γύρω στις 9 το βράδυ της 13ης Ιουνίου 2019, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ο δράστης που έκλεψε, τη νύκτα της 12ης, τάματα από την εικόνα της Παναγίας Πορταΐτισσας στην Ιερά Μονή Ιβήρων, στο Άγιον Όρος. Πρόκειται για 56χρονο, υπήκοο Ρουμανίας, ο οποίος εντοπίστηκε σε δασική έκταση, στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράς Μονής Ζωγράφου.

Όπως έγινε γνωστό, τα τάματα που είχαν βρεθεί νωρίτερα σε ορεινή περιοχή του Αγίου Όρους ήταν από τη «λεία» του 56χρονου.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στο Άγιον Όρος ο 56χρονος. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετείχε και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. 

Υπενθυμίζουμε ότι η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και, αφού ενημερώθηκε ο Ηγούμενος του Μοναστηριού ότι λείπουν τάματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους “υπήρξαν δύο-τρεις κλοπές μέσα στον μήνα Μάιο, στο Όρος και ενδέχεται ο άνθρωπος που ψάχναμε σήμερα να εμπλέκεται και σε αυτές τις κλοπές".

[στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ]


Δεν υπάρχουν σχόλια: