e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Η πανήγυρις της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας στα Κύθηρα


Κείμενο - φωτογραφίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

"Έχει η νησίς, των Κυθήρων την Εικόνα σου, ως εχέγγυο της σης επισκοπής, δια τούτο εν σοι χαίρουσι οι Κυθήριοι".
     "Παναγία Μυρτιδιώτισσα": μέσα σε αυτές τις δύο λέξεις περικλείεται όλη η ιστορία και η υπόσταση των Κυθήρων. Το πανίερο Προσκύνημά της που σήμερα γιορτάζει, αιώνες τώρα, αποτελεί καταφύγιο "των κοπιόντων και πεφορτισμένων", όαση πνευματική, σύμβολο ενότητας και αγάπης, σημείο αναφοράς και συνάντησης όλων των Κυθηρίων.
     Το πανηγύρι μας λάμπρυναν με την παρουσία τους, εκτός από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Σεραφείμ, ο πολυσέβαστος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος, σήμερα, προεξήρχε του αρχιερατικού συλλείτουργου και ο εκ των νεοτέρων Ιεραρχών λόγιος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε, χθες βράδυ, στον Εσπερινό.
     Αρκετοί προσκυνητές από κάθε γωνιά της ελληνικής γης και κυρίως από την Κρήτη με την οποίαν τα Κύθηρα έχουν ισχυρούς θρησκευτικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς, συνέρρευσαν στη Χάρη Της προκειμένου να εναποθέσουν τα αιτήματα των καρδιών τους στην πάνσεπτη και θαυματουργή Εικόνα Της.
     Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά και ευλογημένα στους απανταχού της γης Τσιριγώτες και σ' όλο τον κόσμο!




















Δεν υπάρχουν σχόλια: