e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Εσπέρια στο πανηγυρίζον ταπεινό ξωκλήσι του Άι Νικόλα στα Καρκαναίικα Μπανάτου


Με αγαλλίαση δέχτηκαν σήμερα (απόγευμα 5ης Δεκεμβρίου 2019) οι γείτονες του ναϋδρίου του Αγίου Νικολάου, στη συνοικία Καρκαναίικα Μπανάτου, την καμπάνα που διακήρυττε την εορτή -απόψε και αύριο- για τον λαοφιλή Άγιο "τση γης και του πελάου". 
     Τα ευγενέστατα τέκνα της κ. Γεωργίας χήρας Ιωάννου Καποδίστρια, με τις οικογένειές τους (ιδιοκτήτες του εξωκλησιού αυτού) προσήλθαν να ευπρεπίσουν, μαζί με τον Εφημέριό τους, τον τόπο για την εόρτια τέλεση της Ευχαριστιακής Συνάξεως. Κάποιες κυρίες μάλιστα κατέφθασαν από άλλη ενορία, για εξομολόγηση, προετοιμαζόμενες για τη θεία Κοινωνία και κάποιοι άλλοι για να προσκομίσουν Αρτοκλασία και Πρόσφορα. 
      Όσοι φιλάγιοι, λοιπόν, προσέλθετε αύριο, από τις 8 έως τις 10 το πρωί, αποδίδοντας ευλαβική τιμή στον Άγιο των Μυρέων, με θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία, σχετική ομιλία και στη συνέχεια καφές και κεράσματα, στο παρακείμενο σπιτικό των ιδιοκτητών!



















Δεν υπάρχουν σχόλια: