e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Χειροτονία σε Πρεσβύτερο π. Ανδρονίκου Αγαλιανού κατά την εορτή του Οσίου Ιωσήφ του Κρητός [100 photos + video]


Πρωί Τετάρτης, 22ας Ιανουαρίου 2020, στον πανηγυρίζοντα τον Όσιο Ιωσήφ τον Κρήτα Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γαϊτανίου Ζακύνθου. Εκεί, κατά την διάρκεια της εόρτιας θείας Λειτουργίας, ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον μέχρι σήμερα Διάκονό του π. Ανδρόνικο Αγαλιανό, αδελφό της σεβασμίας Αυτοκρατορικής και Σταυροπηγιακής Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ έλαβαν μέρος ευάριθμοι Κληρικοί της Ζακύνθου, καθώς επίσης φιλοξενούμενοι Ιερείς. 

Ο υπό χειροτονίαν Κληρικός ομίλησε από καρδιάς, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν παιδιόθεν και καθοριστικά στην πνευματική πρόοδό του, ο δε Σεβ. Ζακύνθου -αντιφωνώντας- απηύθυνε προς τον π. Ανδρόνικο πατρικές νουθεσίες για την ιερατική πορεία του.

Πλήθος κόσμου είχε συρρεύσει στον Ναό του Γαϊτανίου, τόπο όπου θησαυρίζεται το πάνσεπτο Λείψανο του Οσίου και Ηγιασμένου Ιωσήφ του Σαμάκου, για να συμμετάσχουν τόσο στην πανήγυρι του Οσίου, όσο και στην χειροτονία του νέου Ιερομονάχου της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου.

[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]












































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: