e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Κυριακή της Ορθοδοξίας 2020 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Κυριακής Α΄ των Νηστειών, 8ης Μαρτίου 2020, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου εν Ζακύνθω, βιώσαμε λειτουργικώς τον θρίαμβο και την δόξα της Ορθοδοξίας έναντι των παντοειδών και διαχρονικών εναντίων της, μετέχοντας στην λιτή των Αγίων Εικόνων και την τελετή αναστηλώσεώς τους. 

Παρά τον φόβο του Κορονοϊού, ευάριθμοι πιστοί Ενορίτες προσήλθαν στην εόρτια θεία Λειτουργία της ημέρας, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα μετέλαβαν Σώματος και Αίματος Χριστού.
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας ομίλησε απ' άμβωνος περί της αναγκαιότητος συναντήσεως όλων μας με τον Μεσσία Χριστό, ο οποίος δεν παύει να καλεί τον καθένα μας: "Έρχου και ίδε"
     Το Ψαλτήρι τίμησαν ιεροπρεπώς οι Ιεροψάλτες κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Σπυρίδων Σαρατσένος και Διονύσιος Μούσουρας.
     Σε όλους διανεμήθηκε ως ευλογία, για να κρατούν κατά την λιτάνευση των Εικόνων, από ένα εικονισματίδιο.
 Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας
































































Δεν υπάρχουν σχόλια: