e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

Πεντηκοστή 2020 στη Μασσαλία


Στη Μασσαλία ταξίδεψε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και του Εσπερινού της Πεντηκοστής στον Ι. Ναό Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, συμπαραστατούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πλουμή και του Διακόνου Christophe Monzellas.
Η ενορία λειτούργησε πρώτη φορά μετά τον εγκλεισμό για την πανδημία Covid-19. Οι πιστοί ενθουσιασμένοι προσήλθαν κρατώντας τις αποστάσεις που προβλέπονται από τον νόμο και τηρώντας όλους τους κανονισμούς που ορίσθηκαν από την Κυβέρνηση της Γαλλίας.
Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αγιαστική δύναμη του Παναγίου Πνεύματος, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά "το Άγιο Πνεύμα είναι που ενεργεί όλα τα Μυστήρια της Εκκλησίας και αποτελεί κριτήριο αληθείας και γνησιότητας. Δημιουργεί, μεταμορφώνει και αγιάζει την Εκκλησία. Το Άγιο Πνεύμα είναι ο οδηγός της Εκκλησίας στο έργο της. Το Άγιο Πνεύμα είναι που συγκροτεί την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Με το Μυστήριο του Χρίσματος ο νεοφώτιστος λαμβάνει τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος και καθίσταται μαθητής και απόστολος του Χριστού, δοχείο της Θείας Χάριτος. Αυτό οδήγησε τους Αποστόλους στην οικουμένη να κηρύξουν την Ανάσταση του Κυρίου, να χειροτονήσουν Επισκόπους και να ιδρύσουν τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες. Στηρίζει τους μάρτυρες την φοβερή ώρα του μαρτυρίου, μας εμπνέει και μας ενδυναμώνει στον πνευματικό μας αγώνα, καθοδηγεί τη Σύνοδο των Επισκόπων και αποφασίζει για το μέλλον της Εκκλησίας. Μας προστατεύει από αιρέσεις και κακοδοξίες που επιχειρούν να αλλοιώσουν την πίστη μας και αποτελεί οδοδείκτη και αλάνθαστο οδηγό".


























Δεν υπάρχουν σχόλια: