e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Η Μητρόπολη Ζάμπιας προσέφερε υγειονομικό υλικό κατά Covid-19 για τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας


Σήμερα, 16 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Ζάμπιας ειδική τελετή παράδοσης-παραλαβής του υγειονομικού υλικού για την πρόληψη της διάδοσης του covid-19, που χορήγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στον επικεφαλής των Κεντρικών Σωφρονιστικών Εγκαταστάσεων της Λουσάκα, παρουσία του Εντιμ. Υπουργου Δικαιοσύνης κ. Given Lubinda. 

Η εν λόγω ανθρωπιστική βοήθεια χορηγήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας, σε συντονισμό με τον Επίτιμο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Λουσάκα, κ. Μιχαήλ Κρούπνικ. 

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Εντιμ. Υπουργός Δικαιοσύνης εξήρε την πρωτοβουλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας και απευθυνόμενος στο λαό της Ζάμπιας υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται απλώς για "δωρεά υγειονομικού υλικού", αλλά πολύ περισσότερο για "προσφορά  αγάπης", σύμφωνα με τις αρχές του Χριστιανισμού. Εν συνεχεία, ζήτησε από τον Επικεφαλής των Κεντρικών Σωφρονιστικών Εγκαταστάσεων της Λουσάκα, κ. Mwansa να διανεμηθεί το υλικό στους κρατούμενους του σωφρονιστικού ιδρύματος και κυρίως στις γυναίκες και τα παιδιά.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας, υπενθυμίζοντας την πρωτοβουλία χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας στον καταυλισμό των προσφύγων της Mantapala ενόψει του ξεσπάσματος της χολέρας του 2019, υπογράμμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αφρική δια των Μητροπόλεων του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής υπό την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β', υποστηρίζει καθημερινά τις κυβερνήσεις και τους λαούς στον αγώνα τους για ένα ειρηνικό και βιώσιμο μέλλον για όλους, με ιδιαίτερη μνεία στα ευάλωτα άτομα.  

Σημείωσε επίσης ότι η εν λόγω ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία αποτελεί προσφορά του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ελλάδος, συνιστά την πρώτη φάση ενός ολοκληρωμένου, πολυδιάστατου προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας για την βελτίωση των συνθηκών κράτησης των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των κρατουμένων όσο και του σωφρονιστικού προσωπικού.








Δεν υπάρχουν σχόλια: