e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Η εορτή της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού από το Αιθιοπικό Πατριαρχείο στην Addis Ababa


Την σημερινή ημέρα (26.9.2020) εορτάζεται μεγαλοπρεπώς με πάνδημη λιτανεία στην αιθιοπική πρωτεύουσα Αδδίς Αμπάμπα, στην κεντρική πλατεία Μeskel square, η σύμφωνα με το Αιθιοπικό ημερολόγιο εορτή της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, από τους Έλληνες Ισαποστόλους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

Μετά από πρόσκληση του Αιθίοπα Πατριάρχη Μακ. κ. Ματθία προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ, τον Μακ. Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο εκπροσώπησε, εντολή του απουσιάζοντος Μητροπολίτου, ο Πρωτοσύγκελλος και Μέγας Αρχιμ. του Θρόνου Πανοσιολ. κ. Χρυσόστομος Μπαρμπέρης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Γεώργιο Constantine.

Ο π. Χρυσόστομος μετέφερε τις αδελφικές πατριαρχικές ευχές του Αλεξανδρινού Προκαθημένου προς τον Πατριάρχη της Αιθιοπίας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: