e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Γράμμα συμπάθειας Αρχιεπισκόπου Αθηνών προς Μητροπολίτη Ζακύνθου για τις πληγές από τον Κυκλώνα


Γράμμα συμπαθείας (από 21ης Σεπτεμβρίου 2020) απέστειλε ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, για "τας εκ της προσφάτου κατακλυσμιαίας πλημμυρίδος απεριγράπτους παντοειδείς καταστροφάς", τις οποίες επέφερε ο μεσογειακός κυκλώνας της προηγούμενης εβδομάδος, τόσο στη Ζάκυνθο, όσο και στην άλλη Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: "[...] Όλως συμμέτοχοι εις τον θρήνον και την οδύνην πάντων των δεινώς πληγέντων, δεόμεθα όπως Κύριος ο Θεός παράσχη υμίν την εξ ύψους δύναμιν εις τον μέγαν και ευθυνοφόρον αγώνα προς ενίσχυσιν των πλημμυροπαθών και επανόρθωσιν πασών των φοβερών ζημιών, διαφυλάττων άμα την καθ' υμάς Ιεράν Μητρόπολιν από πάσης παρομοίου φυσικής καταστροφής. [...]".

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος εύχεται "υπέρ της ταχίστης επανόδου των πληγέντων περιοχών [...] εις το πρότερον κάλλος και την εξακολούθησιν, εν ηρεμία, ησυχία και προόδω, του βίου των κατοικούντων εν αυταίς, [...]".

Ο αποδέκτης της αρχιεπισκοπής αγάπης, Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου, ανταπέδωσε επιστολή ευχαριστιών κι ευγνωμοσύνης εκ μέρους όλων των Ζακυνθίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: