e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Παράκληση προς τον Τίμιο Σταυρό στον Ναό του Αγίου Ελευθερίου πόλεως Κερκύρας [video]

 

Εσπέρας Πέμπτης, 10ης Σεπτεμβρίου 2020, στον Ναό Αγίου Ελευθερίου και Αγίας Άννης πόλεως Κερκύρας εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας προς τον Τίμιο Σταυρό, όπως συμβαίνει καθ' όλη την περίοδο προ της εορτής της Υψώσεως στους Ναούς της Κέρκυρας. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε και στο νησί της Ζακύνθου παλαιόθεν μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, ατόνισε όμως και σταμάτησε μετά τους ολέθριους σεισμούς του 1953.

Εν προκειμένω στον Ναό του Αγίου Ελευθερίου Κερκύρας, την ιερά αυτή Ακολουθία τελεί ο οικείος Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς, ο δε Τίμιος Σταυρός προτίθεται, στο μέσο, καθ' όλες αυτές τις προεόρτιες ημέρες για προσκύνημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΗΛΕ-ΜΕΤΑΔΟΣΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: