e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Κασκόλ και γάντια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη από μιαν Ουκρανή γιαγιά - Шарфик і рукавички від Бабулі є тепер у Вселенського Патріарха!


Επιμέλεια-παρουσίαση: π. Παν. Καποδίστριας

Ο π. Βίκτωρ Μαρτινέγκο είναι Κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Φανάρι, συμμέτοχος στην Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας του, για την χειροτονία του νέου Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχαήλ, Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο.

Στο πλαίσιο αυτό ο π. Βίκτωρ έφερε από την πατρίδα του και δώρισε στον Πρώτο της Ορθοδοξίας μάλλινο κασκόλ και γάντια που έπλεξε η γιαγιά του, ειδικά για τον Πατριάρχη. Εκείνος με πολλή χαρά φόρεσε το κασκόλ, που έμοιαζε με ωμοφόριο και είπε ότι θα του χρησιμεύσει όταν ταξιδέψει στην Αυστρία.

Ο π. Βίκτωρ τα αναφέρει όλα αυτά στο facebook:

Виконав Бабуліне доручення - передав Патріархові шарф і рукавички, які вона зв'язала для нього.

- Як омофор, - сказав Його Всесвятість, відразу надів шарф на себе і щиро подякував. На мої слова, що може рукавиці йому і не знадобляться, адже тут у Стамбулі немає морозів, - Патріарх відповів, що обов'язково вдіватиме їх в Австрії, куди поїде взимку.







Δεν υπάρχουν σχόλια: