e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

Επίσημος εορτασμός συμπλήρωσης 1032 ετών από το Βάπτισμα των Ρως-Ουκρανών [videos - photos]


Στις 28 Ιουλίου 2020 η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Βλαδιμήρου, του Μεγάλου Πρίγκιπα του Κιέβου, και την επέτειο των 1032 ετών της Βάπτισης του λαού της Ρως-Ουκρανίας. 

Η παγιδευτική γαλαντομία του Ερντογάν για τη Σουμελά


Σχολιάζει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας

Κατά πάσα πιθανότητα ο Πρόεδρος της Τουρκίας μάς κοροϊδεύει ή, μάλλον, επιχειρεί να ρίξει τη Μεγάλη Εκκλησία σε παγίδα. 

Επαναλειτουργεί η Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα


Άνοιξε για το κοινό η ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου. Το μοναστήρι παρέμεινε κλειστό την τελευταία πενταετία λόγω εργασιών στήριξης του ιερού μνημείου.

Νεότερες επισκέψεις φιλότεχνων στην Έκθεση Χαρακτικής Άριας Κομιανού του "Αληθώς"


Συνεχίζονται οι κατόπιν ραντεβού επισκέψεις φιλότεχνων στην Έκθεση Χαρακτικών Έργων της καλλιτέχνιδος ΑΡΙΑΣ ΚΟΜΙΑΝΟΥ, στην Αίθουσα του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου ΑΛΗΘΩΣ, εν Βανάτω Ζακύνθου. 
     Η εν λόγω Έκθεση θα λειτουργεί έως το ερχόμενο Δεκαπενταύγουστο, τιμώντας τη μνήμη της Καλλιτέχνιδος, πέντε χρόνια από την κοίμησή της (+30.7.2015). 
     Όλοι θαυμάζουν την αφαιρετικότητα των ξυλογραφιών της και το απρόσμενο παιχνίδι με το μαύρο και το βαθύ κόκκινο, στοιχεία που την καθιστούν εκ των κορυφαίων στο πάνθεο των Χαρακτών της νεότερης Ελλάδας.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ-ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ:

Δεν επετράπη από τους Τούρκους η λειτουργία στη Μονή Σουμελά, φέτος λόγω Covid-19


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου.

Τοῦτο φέρον εἰς γνῶσιν τῶν ἐνδιαφερομένων τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἐπικαλεῖται ἐπ᾿ αὐτούς καί ἐπί πάντας τήν χάριν καί τήν ἄμαχον προστασίαν τῆς Παναγίας τῆς Σουμελιώτισσας.

Τῇ 28ῃ Ἰουλίου 2020
Ἐκ τῆς Μεγάλης Πρωτοσυγκελλίας

Τι ανακοινώνει η Ιερά Σύνοδος Ε. Ε. για τα μέτρα κατά Covid-19 εν όψει εορτών Αυγούστου


«Η Εκκλησία της Ελλάδος, όπως έπραξε από την αρχή της υγειονομικής κρίσεως, συνεχίζει να τηρεί υπεύθυνη θέση έναντι του ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού Της, ενδιαφερόμενη τόσο για την υγεία των ανθρώπων όσο και για την εξασφάλιση της ακωλύτου τελέσεως της Θείας Λατρείας», ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου. 

Σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας μέσα στους ναούς


Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διεύρυνση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως οι εκκλησίες, αφήνει η κυβέρνηση.