e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η Χειροτονία του Επισκόπου Ζηνουπόλεως Ιακώβου στον Καναδά [πλήρες video - photos]


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020, στον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου Μόντρεαλ,η εις Επίσκοπον Χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Ζηνουπόλεως Δημητρίου Αντωνόπουλου εκ της Σκάλας Μεσσηνίας, ο οποίος έλαβε το όνομα "Ιάκωβος", προς τιμήν του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής κυρού Ιακώβου. 
     Ο Επίσκοπος Ζηνουπόλεως κ. Ιάκωβος θα υπηρετήσει ως βοηθός του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου. Σημειωτέον ότι ο Σεβ. Καναδά προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως της εν λόγω Χειροτονίας, συμπαραστατούμενος από άλλους Αρχιερείς.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Την Θεολογική Σχολή της Χάλκης επισκέφθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου εδρεύει η ιστορική Ιερά Θεολογική Σχολή, επισκέφθηκε, σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020,  ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Εξοχ. κ. David Satterfield.

Έργα Μπάμπη Πυλαρινού του Ζακυνθίου στα εξώφυλλα των νέων Θρησκευτικών


Από το facebook μαθαίνουμε την ανέλιξη του εκ Ζακύνθου αγιογράφου και ζωγράφου Μπάμπη Πυλαρινού. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως! Μας πληροφορεί συγκεκριμένα:

Έκθεση φωτογραφίας στην Τένεδο


Ο Σύλλογος Απανταχού Τενεδίων ''Το Κοινόν των Τενεδίων'' αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το Δήμο Νέας Προποντίδας για την στήριξή του στη δημιουργία έκθεσης φωτογραφίας του αλησμόνητου νησιού μας, την ΤΕΝΕΔΟ.

Ιερεύς τις τού 20ού αιώνος


Χωριστήκαμε σε δυο ομάδες, βάλαμε τίς ιατρικές μας μπλούζες καί με τον υπεύθυνο γιατρό προχωρήσαμε στό κρεβάτι τού πρώτου ασθενούς. Τον φώναξε ο υπεύθυνος από τήν παρέα του, ήρθε ένας μικρός μαγκάκος από τήν Λάρισα ομιλητικός αλλά μαγκάκος. Δέν θυμάμαι τίποτα από τό πρώτο αυτό μάθημα ούτε γιατί ήταν μέσα ο ασθενής ούτε τί φάρμακα έπαιρνε, απλώς στήν ρύμη τών λόγων τού είπε. «Έχουμε καί τόν παπά νά μάς βοηθά καί περνάμε καλά καί ενώ έπρεπε νά φύγουμε σέ τρείς μήνες επισπεύσαμε τό πρόγραμμα χάρις σ' αυτόν καί θά φύγω σέ 1,5 μήνα». Τότε μέ τάραξε ο λογισμός μου, ένας καθολικός παπάς μέ τό κουστουμάκι του βοήθησε αυτόν εδώ; Αδύνατον, ένας καθολικός παπάς!!!! 

Ετήσιο Μνημόσυνο Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμονος


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων 

Το Ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Τυρολόης και Σερεντίου κυρού Παντελεήμονα (Ροδοπούλου), θα τελεστεί το επόμενο Σάββατο, 1 Αυγούστου 2020, μετά την Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων. 

Ακολούθως, στον περίβολο της Ι.Μονής θα τελεστεί Τρισάγιο επί του Τάφου του μακαριστού Ιεράρχου.

Ο 93χρονος Μητροπολίτης Τρανουπόλεως Γερμανός στην πρώτη συνέντευξή του [video]


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρανουπόλεως κ. Γερμανός στην πρώτη προσωπική του και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο "Εν Ωδαίς" και στην σειρά "Η Μουσική των Προσώπων"Από την παιδική ηλικία μέχρι το επισκοπικό αξίωμα, από τον Άγιο Ιωάννη των Χίων μέχρι και τη Χάλκη, και από τα Πατριαρχικά Γραφεία έως και την Αγία Τριάδα Ταξίμ. 

Ένα ταξίδι στην Πόλη τού τότε, μες από πρόσωπα και ιστορίες ζωντανεύει. Με ειδική αναφορά στους κορυφαίους ψάλτες και δασκάλους του '50, τους οποίους και ο ίδιος έζησε και συνανεστράφη. Στα 93 χρόνια του ο Σεβ. Γερμανός αποτελεί τον τελευταίο ζωντανό θύλακα, που μας συνδέει με το χτες, ίσως τον τελευταίο Ρωμιό ψάλτη με αυτές τις εμπειρίες και αναφορές.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ: