e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Φώτα 2021 στη Βαλέτα της Μάλτας, σε Ναό παραχωρηθέντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Φέτος (2021) ήταν μια ιστορική ημέρα, πρωτίστως για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για την Ορθοδοξία αλλά και για Ελληνισμό της Μάλτας.

Φέτος τα Θεοφάνια τελέστηκε για πρώτη φορά, 381 χρόνια μετά, η πρώτη Θεία Λειτουργία των Ελλήνων Ορθοδόξων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Βαλέτα.
Ο εν λόγω Ιερός Ναός οικοδομήθηκε το 1569 από τους Έλληνες Ρόδιους που έφτασαν με το τάγμα των Ιπποτών στη Μάλτα. Ο Ναός, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου της Μάλτας mons. Charles Scicluna, παραχωρήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Ελληνορθόδοξο Ενορία της Μάλτας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: