e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Εκοιμήθη ο π. Σάββας Τσαγκαράκης, φύλακας ενός εκ των πύργων του Αγ. Σάββα στο Μπετ Σαχούρ


Μας πληροφορεί ο π. Ιγνάτιος Καζάκος

Αύριο, Τρίτη πρωί (12-1-2021), στις 10 η ώρα, η νεκρώσιμη ακολουθία του μοναχού π. Σάββα Τσαγκαράκη εκ Κρήτης, στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα.

Κοιμήθηκε σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς. Ήταν φύλακας σε έναν από τους πύργους του Αγίου Σάββα στο Μπετ Σαχούρ. Σήμερα το πρωί αισθάνθηκε άβολα -δυσφορία, κάλεσε τηλεφωνικά τους πατέρες, έστειλαν γιατρό, αλλά ήδη είχε κοιμηθεί, όταν ο γιατρός πήδηξε από τον μανδρότοιχο, και τον εντόπισε έξω από τον πύργο!

Διηκόνησε 30 χρόνια και πλέον στην Αγία Γη. Κοιμήθηκε σε ηλικία 69-70 ετών, ενώ από χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, κυρίως με την καρδιά του, υψηλή πίεση και ζαχαροδιαβήτη.

Θυμάμαι που ο παπα-Σάββας μού ανέφερε πάντα, ότι στον ίδιο πύργο είχε μείνει κάποιο χρονικό διάστημα και ο ιερομάρτυς Άγιος Φιλούμενος, ο του Φρέατος του Ιακώβ.

Καλό σου ταξίδι, π. Σάββα. Καλό παράδεισο!
Καλή σου ανάπαυση!
Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
Θεός σχωρέσε.
Καλή ανάσταση! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!




(photos: Konstantina Katsilieri)


Δεν υπάρχουν σχόλια: