e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Πατριαρχική Χοροστασία για τον Άγιο Φώτιο στη Μονή και Θεολογική Σχολή της Χάλκης [live]


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστατεί σήμερα, 5.2.2021, στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, κατά την Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του ιερού Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτού της ιστορικής Μονής όπου εδρεύει η Ι. Θεολογική Σχολή της Χάλκης.
Η εορτή γίνεται μια μέρα νωρίτερα, λόγω της απαγορεύσεως μετακινήσεων καθ' όλη την επικράτεια της Τουρκίας κατά τα σαββατοκύριακα, για την μη διάδοση του Κορωνοϊού.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο Συνοδικό της Μονής πραγματοποιείται -κατά το έθος- θεολογική συνάντηση, με σχετικές ομιλίες.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: