e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Τα ζακυνθινά "Ίνα τι" και "Αι γενεαί πάσαι" αποδιδόμενα από Φιλαρμονική στη Λουσάκα της Ζάμπιας [video]


Ο Ζακυνθινός, όπου βρεθεί εκτός της μητρικής του γης, προσπαθεί να μεταφυτεύσει τα ιδιάζοντα ήθη, έθιμα και τον μουσικό πολιτισμό του, κυρίως δε κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα. 
     Το ίδιο πράττει ο εκ Ζακύνθου ορμώμενος Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης (Τσαφταρίδης), ο οποίος μεταδίδει προς το εν Ζάμπια ποίμνιό του, όχι μόνο Χριστό, αλλά και μύρα Ζακύνθου. Τα δύο σημερινά βίντεο που ακολουθούν αποτυπώνουν τις πρόβες μιας Φιλαρμονικής της Προεδρικής Φρουράς στην πρωτεύουσα Λουσάκα, όπου οι μουσικοί της εκπαιδεύονται στα ζακυνθινά μέλη του "Ίνα τι" και του "Αι γενεαί πάσαι"!
     Θαυμάζουμε και επαινούμε τον Σεβ. κ. Ιωάννη για την ζακυνθινοπρεπή στάση του, στον τόπο της αρχιερατείας του. Όλοι οι Προπάτορες Ζακύνθιοι ευφραίνονται και τον ευλογούν!!! Εύγε!!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: