e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Μεγάλη πανήγυρις στη Μονή Τιμίου Σταυρού Manyavsky στα Καρπάθια της Ουκρανίας [video-photos]

Στις 7 Ιουλίου 2021, η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει -με το ιουλιανό ημερολόγιο- τη Γέννηση του Αγίου Προδρόμου και Βαπτιστή Ιωάννου και των Πατέρων Ιώβ και Θεοδοσίου του Manyava. Εκείνη την ημέρα, ο Μακ. Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος επισκέφθηκε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού στα Ουκρανικά Καρπάθια Όρη. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από τον π. Iov Knyagynytsky (Iov Manyavsky) το 1608.

Στην είσοδο του Μοναστηριού, κρουομένων των καμπανών, τον Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας υποδέχτηκαν παιδιά της περιοχής, με ύμνους και προσφέροντάς του το- κατά παράδοσιν- ψωμί. Ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος, υπεύθυνος της Μονής, χαιρέτησε τον Μακαριώτατο και τον κάλεσε να ηγηθεί της Θείας Λειτουργίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο θερινό παρεκκλήσι προς τιμήν των Αγίων Ιώβ και Θεοδόσιου Πολτάβσκι. Ο Μακ. κ. Επιφάνιος συνεπικουρήθηκε από ευάριθμους Αρχιερείς και άλλους Κληρικούς.

Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, πολιτικά κόμματα, δημόσιες οργανώσεις, αρκετές χιλιάδες πιστοί και προσκυνητές από διάφορα μέρη της Ουκρανίας παραβρέθηκαν με ευλάβεια. Ένας μεγάλος αριθμός προσκυνητών, σύμφωνα με μια αρχαία ευσεβή παράδοση, περπατούσε εκατοντάδες χιλιόμετρα στο μοναστήρι αναπέμποντας προσευχητικούς ύμνους.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Προκαθήμενος ομίλησε κατάλληλα προς τους εκκλησιασθέντες και αργότερα ανέπεμψε πανουκρανική Δέηση για την απαλλαγή εν της Πανδημίας. Εκατοντάδες πιστοί έλαβαν μέρος στη Θεία Ευχαριστία.

Στο τέλος ο Προκαθήμενος ευχαρίστησε Κλήρο και Λαό για την εόρτια Σύναξη, συνεχάρη τον Βικάριο της Επισκοπής Ιβάνο-Φρανκβίσκ, τον Επίσκοπο Κολομίας Παύλο για τα 50ά γενέθλιά του και τού προσέφερε σετ σταυρο-εγκολπίου.

Ο Μητροπολίτης Ιωσάφατ ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την κοινή προσευχή, καθώς επίσης τους νέους για το προσκύνημά τους στον ιερό αυτόν τόπο. Εντέλει ο κ. Επιφάνιος απένειμε βραβεία στους χορηγούς, τις τοπικές αρχές και τη Χορωδία.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ:
























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: