e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Μονή Τζαγκαρόλων Χανίων: 40ήμερο Μνημόσυνο Νικηφόρου Κινσάσας από τον Αμερικής Ελπιδοφόρο


Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων  στο Ακρωτήρι Χανίων ιερούργησε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου έ.ε. ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου και Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως Θεοφ. Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Δαμασκηνού και του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου. 

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής καλωσόρισαν, με λόγια αγάπης και χαράς, ο Ποιμενάρχης, ο οποίος υπήρξε και συμφοιτητής του στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Επίσκοπος Δορυλαίου. Στην αντιφώνηση του ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε για την αβραμιαία φιλοξενία τους αδελφούς Αρχιερείς και τον συνάδελφο επίσης Καθηγητή στη Θεολογική Σχολή Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ανδρέα, τους Κληρικούς και την αδελφότητα της Μονής καθώς και όλο τον κόσμο που συμπροσευχήθηκε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, ο οποίος υπήρξε και αδελφός της Μονής.

Το "παρών" στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής, οι Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου κ. Λάκης Βίγκας, κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης και κ. Κων/νος Στεφανάκης, ο οποίος διακόνησε και στο Ιερό Αναλόγιο, ο Ποινικολόγος κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, καθώς και πλήθος κόσμου, τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

Στο Ηγουμενείο της Μονής ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός τίμησε με τιμητική πλακέτα τον πνευματικό του υιό Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, επί τη συμπληρώσει 10 ετών στη θέση του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως, την οποία του την απένειμε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αναφωνώντας όλοι μαζί το «Άξιος» για την άοκνη διακονία και προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: