e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Νέος Κληρικός στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης

Με την ευλογία και την άδεια του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος και Πατριαρχικός Έξαρχος Μελίτης προέβη στην εις Διάκονο και Πρεσβύτερο χειροτονία του κ. Νικολάου Gongadze εκ Γεωργίας, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Ιλίου, προκειμένου να διακονήσει στην Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, με το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού, ο Σεβ. κ. Κύριλλος χειροθέτησε σε ρασοφόρο τον υποψήφιο.

Την επομένη Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, τελέσθηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη την Ελληνικής Επαναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέου, και συνιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλου, Πατριαρχικού Εξάρχου Μελίτης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβαμιώτατος κ. Κύριλλος χειροτόνησε σε Διάκονο τον Υποδιάκονο Νικόλαο.












Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021, εορτή του Αγίου Δημητρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και χειροτόνησε εις Πρεσβύτερο τον Διάκονο π. Νικόλαο.

Ο νεοχειροτονηθείς στον χειροτονητήριο λόγο του, δόξασε το όνομα του Ιησού Χριστού που λαμβάνει τον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, και ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, διαβεβαιώνοντας ότι θα σέβεται και θα αγαπάει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Συνέχισε δε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Κρήνης κ. Κύριλλο και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης, ο οποίος ως πατέρας βρισκόταν δίπλα του τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά του ο Σεβ. κ. Κύριλλος συνεχάρη τον νέο κληρικό για την απόφασή του να αφιερώσει τη ζωή του στον Χριστό και στη Μεγάλη Εκκλησία διακονώντας την Πατριαρχική Εξαρχία Μελίτης, δίδοντάς του πνευματικές νουθεσίες για τη νέα του διακονία και καλώντας τον εσαεί να σέβεται και να τιμάει το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ευχαριστώντας παράλληλα θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, για την άδεια να τελέσει τη χειροτονία σε ναό της επαρχίας του.

Ο νέος Κληρικός τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και βρίσκεται στην ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού διπλώματος του στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.










Δεν υπάρχουν σχόλια: