e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

LIVE: Αρχιερατικό Συλλείτουργο στη Ζάκυνθο για τα χειμερινά "Μπασίματα" του Αγίου Διονυσίου [8 πμ]

Πρωί Κυριακής προ των Χριστουγέννων, 19ης Δεκεμβρίου 2021, ημέρα αποδόσεως της εορτής για την μνήμη του Αγίου Διονυσίου ("Μπασίματα του Αγίου", κατά την ζακυνθινή έκφραση), στο Καθολικό της Μονής Του εν Ζακύνθω. Τελείται Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τους Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄ και Ζάμπιας κ. Ιωάννη. 

Σύμφωνα με την τοπική τυπική διάταξη, μετά τη Θεία Λειτουργία, ακολουθεί λιτάνευση του σεπτού Σκηνώματος του Αγίου εντός του Ναού τρις και Δέηση ενώπιόν Του. Αμέσως μετά οι Πατέρες της Μονής ξανατοποθετούν τον Άγιο στην αργυρόγλυπτη Λάρνακα της μόνιμης φυλάξεώς Του.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ μέσω IONIAN TV:


Δεν υπάρχουν σχόλια: