e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Νυκτολειτουργία της μεγαλώνυμης εορτής των Φώτων 2021 στην Παναγούλα Μπανάτου εν Ζακύνθω [video]


Εν ημέραις Πανδημίας τιμάμε το κατά δύναμιν λαμπρότερα τα ολόφωτα Θεοφάνια! Στον Ναό της Παναγούλας μας, εδώ στο Μπανάτο Ζακύνθου, όλα ετοιμάστηκαν παραδοσιακά για τη μεγάλη Γιορτή, η οποία φέτος τιμάται περισσότερο πνευματικώ τω τρόπω, εξαιτίας των κρατικών απαγορεύσεων έναντι του μεγάλου θανατικού. Όμορφες αγιαστούρες, διάκοσμος με σπάθες, με νερατζόφυλλα, με πορτοκάλια!

Και η Νυχτολειτουργία προς τιμήν του Επιφανέντος Σωτήρα, μαζί με τον Μεγάλο Αγιασμό άρχεται!!! Παρακολουθήστε την, συμμετέχοντας έστω και εκ του μακρόθεν. Απλώς ενημερώνουμε τους Ενορίτες ότι αύριο, 6.1.2021, από τις 10 έως τις 12 ο Ναός μας θα είναι ανοικτός για "ατομική προσευχή" και για λήψη Αγιασμού προς αγιασμόν των σπιτικών των ενδιαφερομένων και ανταλλαγή ευχών με τον Εφημέριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΛΗΡΗΣ Η ΝΥΚΤΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΣΜΟΥ:

Παιδιά Ρομά από όλη την Ελλάδα έψαλαν στον Παναγιώτατο τα Κάλαντα και δέχθηκαν τις εγκάρδιες πατρικές ευχές του

 

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Μήνυμα αγάπης, ενότητας και ισότητας απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε διαδικτυακή εκδήλωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Ο Μ. Αγιασμός της παραμονής των Θεοφανίων 2021 στο Φανάρι

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης παρέστη σήμερα, Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2021, το πρωί, συμπροσευχόμενος από το Ι. Βήμα, στη Θεία Λειτουργία και τον Μ.Αγιασμό της παραμονής των Θεοφανείων, που τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ.κ. Ιωακείμ, με τον υπογραμματέα, διάκονο κ. Γρηγόριο.

Εκκλησιάστηκαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, καθώς και πιστοί από την Πόλη.

Η επίσημη Εγκύκλιος και θέση της ΔΙΣ για την εορτή των Φώτων 2021

 
Η Ι­Ε­ΡΑ ΣΥ­ΝΟ­ΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚ­ΚΛΗ­ΣΙ­ΑΣ ΤΗΣ ΕΛ­ΛΑ­ΔΟΣ

Πρός
τούς Σε­βα­σμι­ω­τά­τους Μη­τρο­πο­λί­τας
τῆς Ἐκ­κ­λη­σί­ας τῆς Ἑλ­λά­δος
Εἰς τάς Ἕδρας αὐτῶν

ΘΕ­ΜΑ: «Ἀ­πο­φά­σεις τῆς Δια­ρκοῦς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου τῆς 4.1.2021 ὡς πρός τήν λει­τουρ­γί­αν τῶν Ἱ­ε­ρῶν Να­ῶν κα­τά τήν Ἑορτήν τῶν Θεοφανείων»

Σε­βα­σμι­ώ­τα­τε ἐν Χρι­στῷ ἀ­δελ­φέ,

«Ιερός» πόλεμος Εκκλησίας – Κυβέρνησης για τα Φώτα


05.01.2021 | 08:51

«Φωτιά» στις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης έβαλε η απόφαση της τελευταίας να απαγορέψει την τελετή αγιασμού των υδάτων εξαιτίας των νέων περιοριστικών μέτρων.

Με φόντο τη δυσφορία με την οποία αντιμετώπισαν οι ιερείς την αυστηροποίηση των περιοριστικών, συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα στις 11 το πρωί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η Ιερά Σύνοδος απέρριψε τα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση ανταπάντησε με μία σκληρή ανακοίνωση όπου τόνιζε μεταξύ άλλων πως «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν».

Έφοδος αστυνομίας σε εκκλησία στη Λάρισα: Με χειροπέδες στο αυτόφωρο ο ΓΟΧ ιερέας, πρόστιμα στους πιστούς


05.01.2021 | 08:31

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η Ελευθερία Τζανακούλη, δημοσιογράφος του pineiosnews.gr, αναφορικά με την έφοδο της αστυνομίας σε εκκλησία στη Λάρισα που οδήγησε στη σύλληψη ιερέα αλλά και στο να δοθούν πρόστιμα στους πιστούς.

Ένα ακόμα περιστατικό απείθειας σε λειτουργία ιεράς μονής της φορά αυτή, σημειώθηκε στη Λάρισα.